L-berg service centre, Ledeberg

L-berg service centre, Ledeberg, architecten de vylder vinck taillieu, (c) Filip Dujardin
L-berg service centre, Ledeberg, architecten de vylder vinck taillieu, (c) Filip Dujardin
L-berg service centre, Ledeberg, architecten de vylder vinck taillieu
L-berg service centre, Ledeberg, architecten de vylder vinck taillieu, (c) Filip Dujardin
L-berg service centre, Ledeberg, architecten de vylder vinck taillieu, (c) Filip Dujardin
L-berg service centre, Ledeberg, architecten de vylder vinck taillieu, (c) Filip Dujardin
L-berg service centre, Ledeberg, architecten de vylder vinck taillieu, (c) Filip Dujardin
L-berg service centre, Ledeberg, architecten de vylder vinck taillieu, (c) Filip Dujardin
L-berg service centre, Ledeberg, architecten de vylder vinck taillieu, (c) Filip Dujardin

DRAWERS PULLED OUT OF A CHEST. That is how Bart Verschaffel, writing in Tailored Architecture, describes the rear façade of the social service centre. The architects barely touched the grand nineteenth-century front façade, while the rear façade consists of spectacular new volumes of shining roof-tile surfaces and picture windows. This is where all service and circulation spaces have been centralised. The social service centre offers room for offices and a reception area on the ground floor, a party room on the first floor, and police offices under the roof.

This text has been published in the Architecture Review Flanders N°12. Tailored Architecture.

Architectenbureau: 

architecten de vylder vinck taillieu

Ontwerpers: 

architecten de vylder vinck taillieu

Opdrachtgever: 

Stad Gent

Taal: 

Engels

Straat: 

ledebergplein

Nummer: 

34

Gemeente: 

Ledeberg

Land: 

België

Datum oplevering: 

2015

Oppervlakte: 

3 500 m²

Totale bouwkost: 

5 500 000 €, excl. BTW

Studiebureaus: 

Ney en partners (stabiliteit)
Studiebureau Boydens nv (EPB en technieken)

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners