Lezing | Lütjens Padmanabhan Architekten - Not a Question of Weight

Datum: 

16.05.2019, 20:00

Locatie: 

deSingel

Naar aanleiding van de tentoonstelling Bovenbouw Architectuur. The House of the Explorer nodigt curator Dirk Somers architecten Oliver Lütjens en Thomas Padmanabhan uit om op 16 mei een lezing te geven over de relatie tussen gebouwen en hun stedelijke omgeving. 

Oliver Lütjens en Thomas Padmanabhan (Lütjens Padmanabhan Architekten) stellen vast dat het indelen van steden in agglomeraties heeft geleid tot een ommekeer in de relatie tussen gebouwen en hun omgeving. Een individueel gebouw maakt niet langer deel uit van de stedelijke logica. Het is vandaag ontoereikend om publieke ruimte enkel te benaderen vanuit volume en extern ontwerp. Het antwoord op de vraag of een gebouw al dan niet invloed uitoefent op een stad, hangt sterk af van zijn kracht om een dialoog te starten.  

Lütjens Padmanabhan Architekten werd in 2007 opgericht door Oliver Lütjens en Thomas Padmanabhan. Door hun interesse in architecturale expressie staan hun ontwerpen in contrast met de op vakmanschap georiënteerde Zwitserse architectuur. Recente projecten van hun hand onderzoeken de quasi onmogelijke taak om de autonomie van de facade te verbinden met de typologische onzekerheid van interieurs en losse stedelijke contexten. Beide architecten geven momenteel als gastdocenten les aan TU Munich.


Praktisch
Blauwe Foyer
Prijs: €5 koop ticket
Gratis toegang voor studenten
(op vertoon van studentenkaart aan ticketbalie deSingel)
Taal: Engels
Introductie door Dirk Somers (Bovenbouw Architectuur)

Datum: 

16.05.2019, 20:00

Locatie: 

deSingel

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub