Architectuurnieuws

Het architectuurseizoen 2019-2020 staat voor de deur en zit weer boordevol interessante activiteiten. Naa
Het Team Vlaams Bouwmeester gaat opnieuw op zoek naar sterke ruimtelijke concepten en geïntegreerde onderzoeksvragen die een positief maatschappelijk verschil kunnen maken.
In het kader van een BOF-onderzoeksproject in het domein van de architectuur- en constructiegeschiedenis, is UAntwerpen op zoek naar een enthousiaste doctoraatsstudent die vertrouwd is met historisch onderzoek én hedendaagse architectuurdebatten.
Het Vlaams Architectuurinstituut geeft architectuur in Vlaanderen een forum en gezicht via tentoonstellingen, lezingen, evenementen en publicaties, maar heeft ook een belangrijke erfgoedwerking, waaronder het beheer van een collectie van circa 200
Ben jij een ontwerper of architect die maximaal 4 jaar geleden afgestudeerd is? Ben je klaar om de hoogste springplank naar een professionele, creatieve loopbaan te nemen? FORMAT is de jaarlijkse presentatie van pas afgestudeerd ontwerptalent.
De Vakgroep Architectuur en Stedenbouw van de Universiteit Gent is op zoek naar een voltijdse doctoraal onderzoeker in het kader van een onderzoeksproject naar de recente geschiedenis van architectuurtentoonstellingen.
Voor het Belgisch paviljoen op de Biennale Architettura 2020 in Venetië nodigt het Vlaams Architectuurinstituut architecten, stedenbouwkundigen, ontwerpers, onderzoekers, critici en kunstenaars uit om een tentoonstellingsconcept te ontwikkelen dat
Van 21 tot en met 27 september organiseert het Vlaams Architectuurinstituut de tweede editie van het Festival van de architectuur (F/a). Ben jij gepassioneerd door architectuur, kunst en design en steek je graag de handen uit de mouwen?
Op 6 juni heeft NAV de winnaars van de Jo Crepain Prijzen 2019 bekendgemaakt.
De stadsbouwmeester Gent en de Stad Gent willen beloftevolle architecten met een lokale Gentse binding aan een eerste ontwerpopdracht voor de stad helpen.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners