Open Call | Designers in Residence Kortrijk 2019

Designregio Kortrijk is op zoek naar 3 gemotiveerde en recent afgestudeerde designers of creatieve artiesten om deel te nemen aan een regionaal residentie-programma in Kortrijk. Designers in Residence Kortrijk is een fulltime residentie gedurende 3 maanden, van september tot december 2019.

Designregio Kortrijk biedt aan de geselecteerde designers:

 

  • Verblijfplaats
  • Maandelijkse vergoeding (400€/maand)
  • Toegang tot Budalab Open Makerspace & Bolwerk Workspace.
  • Begeleiding door experten uit verschillende domeinen en door Designregio Kortrijk
  • Eenmalige reiskosten

 


Het thema van dit jaar is: The Future of Domesticity
“Exploring new ways of designing space in order to tackle common problems that many experience in our new urban realities. Working with a small footprint in mind, answering the challenges in a way that combines design knowledge with experience and fun.”

Designregio Kortrijk nodigt 3 jonge designers uit om een experimenteel concept uit te werken voor ‘The Future of Domesticity’, door confrontatie tussen burgers, society, ondernemers en onderwijs in regio’s zoals Kortrijk. De compactheid van deze stad is zowel een voordeel als een uitdaging.

Tijdens de Kortrijk Creativity Week van 23-27 oktober 2019 krijgen de Designers in Residence de kans om hun onderzoek en proces voor te stellen aan het grote publiek. 

 

Is jouw interesse gewekt? Je kan meer details vinden op deze pagina

Aanmelden voor 21 juni 2019.

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners