Vacature | Jobstudent voor het verwerken van archieven

Het Vlaams Architectuurinstituut geeft architectuur in Vlaanderen een forum en gezicht via tentoonstellingen, lezingen, evenementen en publicaties, maar heeft ook een belangrijke erfgoedwerking, waaronder het beheer van een collectie van circa 200 architectuurarchieven.

Voor de verwerking en digitalisering van onze archieven zoeken we een jobstudent met een achtergrond in de Archivistiek, Bibliotheekwetenschappen, (Kunst)geschiedenis of Erfgoedstudies.

Taakomschrijving

Je takenpakket zal bestaan uit het beschrijven, verwerken en digitaliseren van archieven. Je inventariseert de archieven en voert de gegevens in in het archiefbeheersysteem. Daarnaast zorg je voor de digitale ontsluiting van onze stukken door deze te scannen en verwerken. Bij al deze taken kan je rekenen op ondersteuning van ons team van archivarissen en collectiebeheerders. Kortom, een uitstekende gelegenheid om je eerste ervaringen op te doen in de archief- of erfgoedsector.

Praktisch

  • Locatie: Leeszaal Vlaams Architectuurinstituut, Parochiaanstraat 7, 2000 Antwerpen.
  • Duur: 20 werkdagen (1 maand), maar in onderling overleg kunnen de werkdagen worden gespreid over de periode van augustus tot midden december.
  • Verloning per uur volgens de barema’s binnen de sector.


Ben je geïnteresseerd (of heb je vragen)? Stuur dan voor 22 juli 2019 een mailtje met motivatie en CV naar sara.truyts@vai.be.

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub